• Home
  • Szolgáltatásaink
  • Work-Fitness Program

Work-Fitness Program

Az idei Civil Liciten eladásra kínált Work-Fitness elnevezésű programunkat az Event and More Produkciós iroda vette meg.civil oklevel

Work-fitness programunk 4 egymásra épülő tematikai elemet tartamaz: 1. irodai torna, tartásbeállítás, ergonómiai tanácsadás 2. stressz és lelki egyensúly (pánik, depresszió, szorongás) 3. dohányzás, alkohol, kávéfogyasztási szokások, játékszenvedély 4. kozmetikai tanácsadás, frissítő arcmasszázs gyakorlatok. Módszerek: rövid felmérés, célzott tanácsadás, fókuszált irodai mozgásprogram és frissítő gyakorlatok. Célja: a munkahelyi megterhelés ellensúlyozása, a munkavállalók állóképességének fejlesztése, jó munkahelyi közérzet fenntartása, ezáltal a hiányzások csökkentése, hatékonyság növelése.

balance-224644 1920

A munkavégzés során felvett rossz testtartás, rossz szokások (dohányzás, túlzott kávéfogyasztás), helytelen táplálkozás elősegíti a betegségek megjelenését, ezen túl olyan kockázatokat jelent a munkavállaló részére, amely a vállalkozás hatékonyságát is befolyásolja. A stressz a második leggyakoribb munkához kapcsolódó egészségi probléma, mely csökkenti a teljesítő képességet, rontja a lelki állapotot. A mozgásszegény életmód rontja a munkavállalók egészségi állapotát és teljesítményét is.

A projekt időtartama alatt a résztvevők rövid felmérésen, célzott tanácsadáson vehetnek részt, illetve olyan fókuszált irodai mozgásprogramokat és frissítő gyakorlatokat ismerhetnek meg, melyeket könnyen elsajátíthatnak és a későbbiekben is különösebb eszközök használata nélkül, bármikor alkalmazhatnak. A felmérések és tanácsadások segítik az irodai alkalmazottakat a munkahelyi stressz kezelésében, a munkahelyi nehézségek leküzdésében.

great-lakes-80383 1920

A felméréssel képet kapunk a munkavállalók lelki állapotáról, ezek alapján pedig személyre szabott tanácsokkal és gyakorlatsorral látjuk el az alkalmazottakat. Az összekovácsolt közösség jobban veszi az akadályokat, nő az alkalmazottak terhelhetősége, hatékonysága. A mozgásgyakorlatok hatására kialakul a helyes testtartás, megelőzhetővé válnak a munkahelyi rossz testtartással és szokásokkal összefüggő mozgásszervi problémák, a csoportos foglalkoztatás pedig erősíti a munkahelyi kapcsolatokat.

A program által a testileg és lelkileg is egészségesebbé váló munkavállaló hatékonyabban, pontosabban végzi munkáját, csökken a hiányzások száma, növekszik a dolgozó szervezethez való kötődése.

Az elégedettebb munkavállalóknak és a jobb munkahelyi légkörnek köszönhetően nő az alkalmazottak motiváltsága, lojalitása, ezzel hozzájárulva a termelékenység és a teljesítmény növeléséhez. A testileg, lelkileg egészséges munkavállaló hatékonyabban végzi munkáját, a program segíti a munkahelyi pozitív légkör, és a kapcsolatok erősítését, ezáltal a közös célok könnyebb elérését.

Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány
Copyright © 2014 tudaseseletmod.eu