• Home
 • Szolgáltatásaink
 • Sajtófigyelési szolgáltatás

Sajtófigyelési szolgáltatás

newspaper-412441 1280

A politikai, gazdasági szereplők döntéseinek helyes meghozatalához szükség van a média, mint alrendszer illetve a társadalom véleményének megismerésének. Ez a gyakorlatban komplex feladatokat képez, hiszen a lehetőségek korlátozottak mindkét szereplő álláspontjának egyidejű megállapításának.

Szervezetünk olyan komplex szolgáltatás-csomagot indít, mely a két különálló területet azonos időben, azonos szempontok szerint monitorozzuk. A gyakorlatban úgy képzeljük, hogy a sajtófigyelés és a közvélemény-kutatás összessége olyan pontos információkat hordoz magában, mely szükséges a helyes politikai illetve gazdasági döntések meghozatalához.

Természetesen, igény szerint a szolgáltatások külön-külön is elérhetőek, de pontos visszacsatolást e kettő összessége rejt magában.

Alapítványunk elkötelezettségének egyenlete:
Pontos visszacsatolás= sajtófigyelési szolgáltatás + közvélemény-kutatás
azaz:
helyes döntés alapja= a médiumok véleménye + társadalom véleménye

Miért válassza alapítványunkat sajtófigyelésre és közvélemény-kutatásra?

Alapítványunk független szervezet, tehát politikamentes, munkatársaink tudása naprakész, analitikus szemléletű munkát végzünk. Végül, de nem utolsó sorban a komplex csomag, és annak elemei külön-külön is versenyképes, olcsón elérhető mindenki számára.

Sajtófigyelési szolgáltatás

A sajtóban megjelent hírek, információk, szóljanak akár rólunk akár versenytársainkról, olyan értéket képeznek, mely a modern világ egyik talán legfontosabb eszköze. Hiszen a hírek - melyek körbevesznek bennünket - olyan információkat hordozhatnak, mely a mindennapos működéshez elengedhetetlen fontosságúvá váltak az internet korában.

Ezért Alapítványunk tematikus médiafigyelési szolgálatot indít, mely során az ügyfeleink első kézben kapnak értesítést saját vagy versenytársaik megjelenéséről az online médiumokban. Célunk olyan szolgáltatás nyújtása, mely minden szempontból kielégíteni képes ügyfeleink igényeit. Ezért a komplex sajtószemle mellett, az ügyfeleink saját megvilágítása alapján is tudjuk szűrni az előző napon megjelent híreket.  

Alapítványunk modern infrastrukturális háttérrel dolgozik, így a lehető legmagasabb színvonalat igyekszünk képviselni az ügyfeleink elégedettségének elérésének érdekében.

Az online médiumok mellett a televízióban és rádióban megjelent híreket is monitorozzuk, az ügyfeleink szempontjainak megfelelően.

book-283252 1920

Teljeskörű hírfigyelést ajánlunk

 • mindennap, azonos időben kézbesítjük a figyelés összesítését (az előző nap híreiből),
 • csak a lényegre figyelünk, ezért tartalmi összefoglalókat készítünk,
 • valamennyi országos és regionális online napi-, heti- és havilapot monitorozunk,
 • magyar televíziók és rádiók monitorozása is,
 • hétfőtől-péntekig minden reggel összeállítjuk a sajtóhírekben megjelent, a szervezetük szempontjai szerinti találatokat mind word, mind pdf formátumban egyaránt.

Közvélemény kutatási szolgáltatás

A mai modern világban elengedhetetlen, hogy felismerjük mi is a véleménye, beállítottsága a társadalomnak, illetve annak bizonyos szegmenseinek. Mondhatnánk úgy is, hogy a döntéshozók véleményéhez szükség van a társadalmi vélemény pontos megismerésének. Fontos, hiszen a döntésekhez – legyenek azok gazdasági illetve politikai töltetűek – elengedhetetlen a „piac” pillanatnyi álláspontjának ismerete.

Véleménykutatási tevékenységünk során a gazdaság, a politika, a kultúra és a társadalom minden szegmensét vizsgáljuk. Felméréseink során arra törekszünk, hogy a közös pontokat, illetve azokat, melyek megkülönböztetik a véleményeket, felismerjük, feltérképezzük. A felméréseink szolgálhatnak egyfajta pillanatfelvételként is, mely nagy segítséget jelent a döntéshozó szervezeteknek illetve a gazdasági szervezeteknek egyaránt.

Szolgáltatásunkat online illetve „hagyományos”, kvalitatív kutatások képezik. Az online kutatások egyre inkább teret nyernek alapítványunk munkafolyamatában. Az „önkitöltő” ívek segítségével akár kényesebb témákat is kutathatunk. Egyik legnagyobb előnye az online kutatásoknak a gyorsaság, hiszen bármikor elérhetőek az ívek.  Másik nagy előny, a költséghatékonyság, hiszen a mai gazdasági helyzetben minden gazdasági, politikai szereplő számára fontos, mekkora pénzösszeget köt le kutatási célokra.

Az online kutatások egyik legfontosabb mozzanata, hogy a társadalom nehezen elérhető csoportjait is könnyen elérjük, bevonjuk. A hibák kiszűrése magasabb színvonalat képez, hiszen az online kutatás mentes a kérdezőbiztosok esetleges pontatlanságától. Azonnali válaszukat kapunk az online ívek segítségével, a befolyásoló hatás eltűnik.

 • a teljes lakosság véleményét, beállítottságát monitorozzuk,
 • a társadalom egyes rétegeinek sajátosságaira is figyelünk,
 • a politológiai, szociológiai elemzések után tanácsot is nyújtunk a helyes döntés meghozatalához
 • Összetett és érdekes kérdőívstruktúrákkal dolgozunk, melyek kitöltésének során nem untató hatást kelt

Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány
Copyright © 2014 tudaseseletmod.eu