Soltvadkerti gyermeknap

A Soltvadkert Város Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye által került megrendezésre 2014. május 31-én a soltvadkerti gyermeknap, ahová az alapítványunk is meghívásra került. A gyermeknap céljaival szervezetünk messzemenően egyetért, ezért a meghívásnak haladéktalanul eleget tettünk 6 fő munkatársunkkal.  

 A már sokadik alkalommal megrendezett eseményre a Tudás és Életmód Alapítvány külön helyiséget (sátrat) kapott, amit alkalomhoz illően barátságosan feldíszítettünk „lufis dekorációval”, így vártuk a rendezvényre kiérkező gyermekeket. Alapítványunk céljai között legfontosabbként említhető a környezettudatos szemléletformálás, amit különleges, az alkalomra készült játékokkal igyekeztünk a gyermekek számára bemutatni.  

A rendezvényünkről készült videót megtekintheti a YouTube-on is >>>

Az alkalomra elkészült játékok közé sorolható, az úgynevezett „Dobókockás” játékunk, mellyel 2 korcsoportot céloztunk meg: a 14 év alatti, és a 14 év feletti gyermekeket. A dobókocka hat oldalán szimbólumokat helyeztünk el: Víz, energiafelhasználás, sport, környezetvédelem, táplálkozás, újrahasznosítás. A dobás után az adott csoporthoz tartozó kérdésköröket tömörítő kártyákból húztak az odalátogató gyermekek, és egy adott kérdésre kellett választ adniuk.  

P1000982

Amennyiben helyes volt az adott válasz, lufival, müzli szelettel jutalmaztuk azt. De az sem búslakodott ki nem tudott helyesen felelni: az éppen játszó kollegánk rávezette, elmagyarázta a megoldást, mely során megtanulta a gyermek azt, és szintén kapott az ajándéktárgyainkból. A rendezvény fő motívuma volt a „fabatka”, amit nálunk is gyűjthetett a gyereksereg. A fabatkák voltak a fizetőeszközök, mely beváltása során, üdítőitalokhoz, édességekhez jutottak a fiatalok. Ezáltal a társadalmihelyzet-különbség, ha csak egy kis időre is, de eltűnt a gyermekek köréből.  

Közben a gyermeknapi színpadon sorra léptek fel a helyi táncos és énekes szólisták és csoportok, valamint a rodeóbika és a kutyabemutató is nagy népszerűségnek örvendett; de ezek sem szegték kedvét a játszani kívánó gyermekeknek. Nagy népszerűségnek örvendett az oktató játékunk: folyamatos visszatérő vendégekkel gyarapult a rajongótáborunk. A kisebbek számára környezettudatos kifestőkkel készültünk, amiket a picik nagy szeretettel színeztek. Az elkészült alkotásokat is szintén díjaztuk. Közben kivetítőn Földünk megóvására irányuló prezentáció futott a prezi.com jóvoltából.  

A rendezvényen a járási sajtó munkatársai is megjelentek, így a tevékenységünk sajtó-nyilvánossá vált, és elsők között a Vadkerti újság számolt be újító tevékenységünkről. A sátrunkat többek között meglátogatta Lehoczki Ferenc, Soltvadkert, illetve Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere is. Programunk sikeressége új erőt adott munkatársainknak, így tervezzük, hogy minden hasonló rendezvényre kivétel nélkül ellátogatunk játékainkkal, programjainkkal.

Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány
Copyright © 2014 tudaseseletmod.eu