2015 őszén újra Sürgősségi lélektan, megújult tematikával

A program Önkéntes Műnyilvántartásba vétele megtörtént:

Tanúsítvány letöltése.

A megterhelő, váratlan élethelyzetek, mint balesetek, tömegszerencsétlenségek, árvíz, stb. áldozatainak és szemtanúinak hirtelen reakciói gyakran döbbenetet, tehetetlenséget váltanak ki a környezetükben, amelyek akár újabb veszélyforrást jelenhetnek, vagy a mentést, az ellátást is veszélyeztethetik. Ugyanezen események a további pszichés hatásokat tekintve traumatizálók lehetnek mind az áldozatok, mind a mentésben résztvevők számára, akár PTSD kialakulásának következményeivel is.

A továbbképzés keretében a résztvevők megismerkednek azokkal a lelki jelenségekkel és a hátterükben zajló folyamatokkal, amelyekkel a bajba jutott embertársak küzdenek, megtanulják alkalmazni azokat az alapvető lélektani eszközöket, amelyek segítséget nyújthatnak  a további veszélyeztetés elhárításában és az együttműködés megnyerésében, megtanulják továbbá felismerni a mentés során elszenvedett pszichés traumatizáció jeleit, a  prevenció lehetőségeit és korlátait is.

A továbbképzési program 13 x 45 perc elméleti és 7 x 45 perc gyakorlati (tréning, esetmegbeszélés) blokkból áll. A továbbképzésen megszerzett tudás szintjéről a résztvevők tesztvizsgán adnak számot. A képzés elvégzéséről, a tanulmányi és vizsgakövetelmények teljesítéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak. Az OFTEX igazolás költsége a részvételi díjat tartalmazza.

Képzésünk a Magyar Pszichológiai Társaság Hon- és Rendvédelmi Tagozata támogatásával valósul meg.

Tájékoztató anyag letöltése.

Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány
Copyright © 2014 tudaseseletmod.eu