Sajtóközlemény

Az Alapítvány 2013 évben megpályázta az Európai Unió és a Magyar Állam által hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatására kiírt TÁMOP 1.41.-12/1-2013 - 0030 kódszámú pályázatot. A civil szervezet a sikeres részvétel eredményeként 19. 966 253Ft támogatásban részesült . A program keretében 2014. március 1 és 2015. május 30. között 5 fő pályakezdő munkanélküli fiatalt foglalkoztatott, akik jelentős munkatapasztalatot szereztek és a projekt zárását követően ennek birtokában folytathatják életpályájukat.

A projektidőszakban megvalósított több közhasznú rendezvényt az egészséges életmód, a stresszel való megküzdés, valamint a fenntartható életmód és környezetünk védelme témakörében. A munkahelyi egészségmegőrzést célzó „Work fitness” programot dolgozott ki, amellyel sikeresen vett részt a 2014. évi Civil Liciten. Összeállította a „Föld Napja” című tudományos-ismeretterjesztő anyagot, amely korszerű, a legfrissebb eredményeket is tartalmazó információkkal érdeklődést felkeltő, továbbgondolásra és cselekvésre ösztönző színfoltja rendezvényeinek. Az egészséges életmód, a stresszel való megküzdés és a környezet védelme témakörében érzékenyítő és szemléletformáló célú társasjátékot fejlesztett ki, amely az óvodástól a nyugdíjas korosztályig nagy sikerrel mozgatja meg a résztvevőket.

Az Alapítvány 2015. évtől a Magyar Nemzeti Bankkal kötött szerződés alapján tájékoztatást nyújt a lakosság számára a devizahitelekkel, banki elszámolásokkal, forintosítással, fair-bankkal kapcsolatos ügyekben is. A megkötött támogatási szerződés alapján Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben szervez konzultációs napokat „Légy tájékozott” címmel.

Szőke Sándor elnök tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a TÁMOP 1.41-12/1-2013-0030 kódszámú pályázat összességében sikeresen zárult és az eredmények a civil szervezet jövőbeni tevékenységébe is beépülnek. A pályakezdő munkavállalók a megszerzett munkatapasztalat birtokában 80%-os eredményességgel helyezkedtek el más munkáltatónál.

További információ kérhető:

Szőke Sándor elnök

6200 Kiskőrös, Árpád u. 27.

06-30-3155110

email:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány
Copyright © 2014 tudaseseletmod.eu